י.ד פתרונות אינטרנט
הקמה וקידום אתרי אינטרנט \ מומחים פייסבוק אינסטגרם
הקמת אתרי אינטרנט | קידום אתרים | פייסבוק עסקי | דפי תוכן | מסעות פרסום | הפצה ברשת
המדריך לרישום דומיין
המדריך המלא לרישום דומיין
רישום דומיין הוא לכאורה פעולה פשוטה למדי בה אנחנו בוחרים בשם הדומיין המבוקש ומשלמים עליו ישירות לרשם הרלוונטי (אם בארץ ואם בחו"ל).
לעומת זאת, הדברים הופכים להיות מעט פחות פשוטים כאשר מדובר על דומיינים מבוקשים יותר שכבר נמצאים בבעלות של אנשים או חברות,
אז נצטרך מן הסתם לשלם עליהם יותר כסף ולבצע תהליך הנקרא העברת דומיין.
רישום דומיין חדש בארץ כאשר מדובר על רישום דומיין חדש בארץ, כל הרשמים לוקחים מחירים כמעט זהים, בין אם מדובר על דומיין רגיל (.co.il) ובין אם מדובר בדומיין הכולל תווים בעברית.
בתוך האתרים של רשמי הדומיינים, ניתן לבדוק האם הדומיין המבוקש פני ואילו דומיינים דומים ניתן לרשום (לדוגמה, יתכן שאותו הדומיין יהיה פנוי בסיומת אחרת).
רישום דומיין חדש בסיומת בין לאומית או של מדינה זרה כאשר מדובר על רישום דומיין חדש בסיומת בין לאומית כדוגמת com או בסיומת של מדינה מסוימת (.co.uk), מוטב בדרך כלל לפנות לרשמי דומיינים בין לאומיים.
רשמי דומיינים של אותה מדינה ספציפית שהוסמכו לרישום דומיינים על ידי איגוד האינטרנט העולמי (ISOC) והסניפים השונים שלו ברחבי העולם (למשל, איגוד האינטרנט האנגלי נקרא ISOC-UK).
יש לציין כי לעיתים ניתן אמנם לרשום דומיין בין לאומי דרך רשם ישראלי, אבל המחיר עשוי להיות גבוה יותר ואין לכך הצדקה של ממש, אלא אם כן מנהלים מספר גדול במיוחד של דומיינים ומעוניינים בגישה מהירה ללוח הניהול שלהם.
רישום דומיין שכבר נמצא בבעלות אדם אחר כאשר רוצים לרכוש דומיין הנמצא בבעלות אדם אחר או דומיין שהבעלים הקודמים שלו לא חידש אותו, יש לחפש באתרים המתמחים בכך כגון אתר המכירות הפומביות של GoDaddy.
לעיתים הגוף המוכר את הדומיין יכול להיות הרשם עצמו.
מסיבות מובנות, דומיינים כאלו יהיו יקרים יותר באופן משמעותי מדומיינים חדשים או כאלו שהיו בשימוש בעבר ונמחקו מהרשומות מכיוון שאף אחד לא טרח לחדש אותם.
לאחר שנוצר הקשר עם המוכר או הרשם הרלוונטי והתבצע התשלום על הדומיין, יש לבצע את ההעברה עצמה אצל רשם הדומיינים המקורי.
לעיתים מדובר בתהליך פשוט למדי במהלכו מעבירים את הדומיין בין חשבונות, ולפעמיים מדובר בהליך מורכב יותר הדורש התערבות של רשם נוסף או אימות פרטי הקונה באופן פיסי (לדוגמה, שליחה של תעודת זהות וחתימה).
בכל אופן, לאחר שתהליך ההעברה בוצע בהצלחה, יש להיכנס אל ניהול הדומיין (פרטי ה - whois) ולשנות אותם על מנת שיתאימו לפרטים של הבעלים החדשים.
*המאמר נכתב על-ידי חברת Domain The Net – המוסמכת על ידי איגוד האינטרנט הישראלי לרישום דומיינים.